• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень української мови та літератури, приурочений до Дня української мови

Тиждень української мови та літератури, приурочений до Дня української мови

2017-02-24

/Files/images/P1010476.JPG

Мова українська - то Шевченка слово,

Лесі Українки і Марка Вовчка.

Мова українська - то дарунок Бога.

Це барвисте слово генія Франка.

Уже традиційно в лютому в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови та літератури, приурочений до Дня української мови, який відзначається 21 лютого. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідного слова, вшанували пам'ять Великого Кобзаря – основоположника нашої мови та літератури.

Мета тижня:розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів; сприяти формуванню високоморальної особистості;
виховувати інтерес до народних традицій, повагу до рідного слова

Тема тижня: «Наша мрія золота, наше гасло і мета: рідна мова в рідній школі.

20 лютого пройшла урочиста лінійка «Мово рідна, слово рідне…» , на якій вчитель Т.О.Перепелка урочисто оголосила про відкриття Тижня української мови та літератури, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь в заходах як учнів, так і вчителів. Переглянуто відео презентація до Дня рідної мови. Оформлено тематичну виставку «О, мово моя, душа голосна України…».

/Files/images/88.jpg


21 лютоговідбулася «Поетична сторінка» «Ти наше диво калинове, кохана українська мово!»,. конкурс на кращого читця поезій українських поетів. Тут прозвучали вірші, в яких прославлялась рідна мова, її багатство і краса. Активну участь у конкурсі взяли учні 3 класу.

/Files/images/P1010461.JPG

«Диктант єдності»

/Files/images/P1010477.JPG

Цього дня у 7 класі відбувся відкритий урок з української мови на тему «Дієприслівниковий зворот». Урок провела вчитель української мови та літератури О.Г.Непомнєща.


/Files/images/P1010473.JPG

22 лютого середучнів3 – 4, 5 – 8 класів проведеномовні ігри «Слово до слова – складається мова», які були складені вчителями української мови та літератури відповідно до вивченого матеріалу у кожному класі. Метою цього заходу було перевірити рівень засвоєння учнями знань з української мови та літератури; розвивати пам’ять, мислення, увагу; виховувати любов до рідної мови, інтерес до навчання, повагу до однокласників.

/Files/images/555.jpg

23 лютого проведено вікторину «Подорож океаном рідної мови» та ярмарок крилатих висловів „Народ скаже, як зав’яже”. У бібліотеці оформлено книжкову виставку «Наша мова українська, мова співуча!». У кожному класі діяли літературні виставки «Прилиньмо душею до перлин рідної мови». Метою цього дня було поглибити знання учнів з української літератури; залучити учнів до пошукової роботи з народознавства; розвивати естетичні смаки, позитивне ставлення учнів одне до одного, почуття колективізму, відповідальності, працелюбності, наполегливості у досягненні мети; допомагати школярам розкрити творчі здібності й розвинути їх; виховувати повагу до дівчини, жінки-матері як берегині роду.

/Files/images/IMG_20150901_103211.jpg



24 лютого пройшов конкурс малюнків на тему: «Буду я навчатись мови золотої».

Мовні вікторини: " Уроки вільних думок: "Я знаю силу слова", "Я з дитинства звик до того, щоб чути українську». Турнір красномовців. Підведено підсумки тижня.

/Files/images/6.jpg



Швидко та цікаво спливає час, предметний тиждень добіг кінця. Сьогодні святкові заходи вже стали спогадами, що виринають у пам’яті та майорять на яскравих фотознімках. Таланти учнів приємно вражають, а небайдужість і відповідальність у щоденних справах спонукають творити нові шедеври прекрасного. Переможців визначено, нам залишається лише одне — чекати повторення яскравих урочистостей, що відбудуться в наступному навчальному році. А вже зараз знову хочеться поринути в глибінь безцінного скарбу української мови та літератури, рідних традицій та неймовірних талантів наших учнів.



Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi